Klyp logo

het cloud archief

overzicht

blogtips, 06.08.2020 door Conny Tromp

Hoe maak je een mappenstructuur?

Een goede mappenstructuur helpt je je bestanden geordend op te slaan, zodat je ze eenvoudig weer terug kunt vinden. Je brengt orde aan door namen te geven aan mappen en indelingen te maken op onderwerpen.

Foto bij Hoe maak je een mappenstructuur?

​Een mappenstructuur voor het opslaan van je digitale bestanden

Wanneer je steeds meer documenten opgeslagen hebt staan op je computer, zul je op een gegeven moment behoefte krijgen aan meer structuur. Op het moment dat je 100 documenten hebt opgeslagen, zul je een document nog eenvoudig terug kunnen vinden, maar bij 1000 documenten wordt het al veel lastiger.

Het maken van een mappenstructuur kun je zelf doen op je eigen computer of in een online opslagdienst, maar dit is wel een tijdrovende klus. Je moet namelijk eerst in kaart brengen wat voor soorten documenten je allemaal hebt, zodat je ze gestructureerd kunt indelen.

Je digitaal archief organiseren met Klyp

Onze KIyp software helpt je bij het organiseren van een digitaal archief door middel van een logische mappenstructuur. De software begeleidt je in vier eenvoudige stappen op weg naar een geordend digitaal archief:

Met deze structuur binnen Klyp kunnen jij of je medewerkers meteen zelf aan de slag met het opzetten van een geordend digitaal archief. Je kunt je medewerkers autorisaties geven voor specifieke afdelingen en je kunt een beheerder aanwijzen die de mappenstructuur beheert en die alle autorisaties toekent aan de andere medewerkers.

Naast het opbouwen van een mappenstructuur geeft Klyp nog meer voordelen:

Voor een impressie van onze Klyp software, bekijk onze introductiefilm.

deel dit bericht