Klyp logo

het cloud archief

overzicht

blog, 02.07.2021 door Conny Tromp

Je documenten in de cloud, wie kan er meekijken?

Heb je er wel eens over nagedacht dat jouw opgeslagen documenten in de cloud misschien wel door anderen gezien kunnen worden? Het blijkt dat de meest bekende cloudopslagdiensten dat wel kunnen, terwijl men zich er totaal niet van bewust is.

Foto bij Je documenten in de cloud, wie kan er meekijken?

​De digitale krant van het AD kopte onlangs met “Je data en programma’s in de cloud, wie kijkt er allemaal mee?”

In het betreffende artikel wordt beschreven dat veel mensen hun data opslaan in de cloud, maar ze niet beseffen wie er allemaal toegang tot hun data kunnen hebben.

Wanneer je in Nederland gebruikmaakt van een clouddienst, denk je waarschijnlijk dat deze veilig draait op servers in Nederland of op zijn minst in Europa. Maar een cloudopslagdienst die servers over heel de wereld heeft staan geeft niet de zekerheid dat jouw bestanden ook op een server in Europa staan of dat er geen toegang tot deze servers is vanuit andere delen van de wereld.

Dat betekent dus dat de Amerikaanse overheid toegang zou kunnen hebben tot jouw data. Maar ook de clouddiensten zelf kunnen meekijken. Microsoft geeft bijvoorbeeld aan geen “ongepaste inhoud” te willen, dat betekent dus dat zij inderdaad mee kunnen kijken, want hoe anders zouden zij ongepaste inhoud willen detecteren?

Er zijn cloudopslagdiensten die servers uitsluitend in Nederland of de EU hebben en waarvan de data niet wordt gecheckt of bekeken op ongepaste inhoud. Probleem hierbij is alleen dat je wel gebruik wilt maken van Microsoft Office 365 of Google docs voor het maken van je documenten.

Voor bedrijven heeft Klyp de ultieme oplossing hiervoor. Met onze digitale archiefsoftware sla je je documenten die jij of je medewerkers hebben opgesteld in MS Office of Google Docs veilig op in de cloud. Wij zijn een Nederlands bedrijf en onze eigen dedicated servers bevinden zich uitsluitend binnen Europa en er kijkt niemand mee in jouw documenten.

Onze Klyp archiefsoftware slaat jouw digitale documenten op als PDF, maar je kunt je opgeslagen document weer downloaden in het oorspronkelijke formaat, wijzigen en weer opslaan in Klyp. Zo heb je meteen alle versies die er ooit zijn gemaakt netjes opgeslagen en wordt belangrijke informatie uit het verleden niet overschreven.

Klyp is dus dé ideale oplossing voor het probleem wat het AD schetst. Als ondernemer móet je je ook bewust zijn van de privacy met betrekking tot jouw bedrijfsdocumenten. Want wil jij dat een cloudopslaggdienst kan meekijken wat jij allemaal in je digitale archief hebt zitten aan bedrijfsinformatie en persoonsgegevens?

Met Klyp werk je veilig in de cloud, als zelfstandig ondernemer òf samen met je medewerkers. Waar of wanneer je maar wilt.

Wil je meer weten over Klyp, of wil je informatie over onze maandabonnementen? Neem gerust contact met ons op via info@klyp.nl, wij staan klaar om je te helpen naar veilige opslag van jouw documenten in de cloud.

deel dit bericht