Klyp logo

het cloud archief

overzicht

, 01.12.2020 door Conny Tromp

Mag je je bedrijfsdocumenten bewaren in de cloud?

Veel ondernemers doen het al: de digitale documenten opslaan in de cloud. Vaak wordt er gebruik gemaakt van bekende grote cloudopslagdiensten, maar mag je digitale bedrijfsdocumenten wel opslaan in de cloud?

Foto bij Mag je je bedrijfsdocumenten bewaren in de cloud?

​De cloud en privacygevoelige documenten

Als bedrijf ben je zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van je digitale documenten. Er is in Nederland geen wetgeving omtrent het hoe en waar opslaan van digitale documenten door bedrijven. Je mag ze dus opslaan waar je wilt, maar je moet je er daarbij wel van bewust zijn dat er wel een wet is op de bescherming van persoonsgegevens (AVG).

De keuze voor welke cloudopslagdienst je gebruikt is daarom iets om goed over na te denken. En niet alleen met betrekking tot de veiligheid van privacygevoelige gegevens, maar denk dan ook aan je bedrijfsgegevens en bedrijfsstrategieën, waarvan je echt niet wilt dat deze op straat komen te liggen.

Hoe een cloudopslagdienst kiezen?

Een bewuste keuze voor een cloudopslagdienst is belangrijk. Het lijkt zo makkelijk: even een (bijna) gratis account maken en je bedrijfsdocumenten droppen in de cloud. Zo kun je er altijd bij en raakt de harde schijf van je computer niet vol. Prima toch?

Helaas is het niet zo eenvoudig. Er zijn een aantal punten waar je echt bij stil moet staan, wanneer je je bedrijfsdocumenten in de cloud wilt hebben opgeslagen.

Wanneer deze punten naloopt zul je al snel merken dat de meest gebruikte clouddiensten niet echt ontwikkeld en bruikbaar zijn voor het opslaan van bedrijfsdocumenten.

Klyp Software

Bij het ontwikkelen van onze Klyp software voor digitaal archiveren hebben wij al deze punten meegenomen en we hebben gezorgd voor veiligheid en gebruiksgemak. Daardoor kun je met Klyp je digitale documenten veilig opslaan in de cloud én je documenten zijn veilig toegankelijk voor jou en je medewerkers.

Klyp werkt met eenvoudige maandabonnementen, of je nu een klein bedrijfje bent of een grote speler, voor ieder bedrijf is er een abonnement op maat mogelijk.

Nieuwsgierig geworden naar Klyp? Bekijk onze homepage voor meer informatie en een korte impressie van onze Klyp software.

deel dit bericht