Klyp logo

het cloud archief

overzicht

, 02.10.2020 door Conny Tromp

Veilig online documenten delen doe je met Klyp!

Wanneer je veilig documenten met andere bedrijven wilt uitwisselen, zijn daar verschillende methodes voor. Met Klyp bouw je niet alleen een compleet veilig en geordend digitaal archief, maar kun je ook op een veilige manier documenten delen met anderen.

Foto bij Veilig online documenten delen doe je met Klyp!

Documenten verzenden of delen

Sinds de intrede van de AVG is het over de mail versturen van documenten niet meer altijd de toegestane methode. Documenten met privacygevoelige informatie moeten op een veilige manier worden verstuurd en met het versturen via de mail loop je teveel risico dat deze gegevens in verkeerde handen vallen.

De AVG vereist dat organisaties weten wat er gebeurt met hun privacygevoelige documenten en gegevens. Je moet dus precies weten met wie en op welke manier je documenten deelt met anderen. Van veel aanbieders voor het beveiligd versturen van documenten is niet precies te achterhalen wat deze met je data doen. Ook van de verschillende aanbieders van clouddiensten is dit niet altijd even helder.

Veilig online documenten delen

Wanneer je bedrijfsmatig documenten met privacygevoelige gegevens wilt delen met anderen, dan moet je er echt zeker van zijn dat dit op een veilige manier gebeurt. Met Klyp hebben wij een systeem bedacht, waarmee je al je digitale bedrijfsdocumenten op een geordende manier kunt opslaan, zodat ze eenvoudig terug te vinden zijn. Ook is er de mogelijkheid om documenten met privacygevoelige gegevens aan te merken als AVG, zodat je altijd overzicht hebt waar deze documenten zich bevinden.

Maar ook het veilig kunnen delen van documenten vinden wij heel belangrijk. Niet alleen tussen collega’s onderling, maar ook met andere bedrijven. Ook voor iedereen die een bepaald dossier moet kunnen inzien is er eenvoudig toegang te verlenen via Klyp. Zo kun je bijvoorbeeld ook de accountant toegang geven tot de financiële afdeling in het systeem, zodat deze bij de benodigde documenten voor de jaarrekening kan.

Waarom is Klyp veilig voor het delen van documenten?

Klyp is een goed alternatief voor het online versturen van documenten. Met Klyp verstuur je documenten niet, maar je geeft de ontvanger toegang middels een eigen inlog tot Klyp. De gebruiker kan vervolgens inloggen in Klyp en via zijn eigen beschermde omgeving bij de documentenmap waar hij voor is geautoriseerd. Van hieruit kan de gebruiker het benodigde document downloaden en opslaan in zijn eigen systeem.

Klyp draait uitsluitend op servers in Nederland. Hierdoor voldoet Klyp aan de wetgeving dat privacygegevens van burgers niet buiten Europa opgeslagen mogen worden. Uitsluitend de personen die van jou een inlog tot jouw bedrijfsomgeving in Klyp hebben ontvangen hebben toegang tot de documenten van jouw bedrijf. En dan ook alleen maar tot de documenten waar jij hen toegang toe hebt gegeven.

Op deze manier kun je met Klyp veilig en geordend je digitale documenten beheren en opslaan én ze ook nog eens eenvoudig en veilig delen met iedere geautoriseerde gebruiker die jij maar wilt.

deel dit bericht